Ryssgubberfritters

Ryssgubbefritters med äppel -och kirskålssallad
och libbsticksdipp. Receptet är för 20 personer som mingelmat

Ryssgubberfritters

Ingredienser

  • 1liter ryssgubbe (gärna toppar)
  • 400g gul lök
  • 2dl gråärtsmjöl (eller kikärtsmjöl)
  • 1tsk timjan
  • 2tsk oregano
  • kallpressad rapsolja
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Bryt ner ryssgubben i grövre bitar och salta lite och mosa runt lite så den mjuknar.
  • Skala och skiva gul löken. Blanda ryssgubben med örterna och med gråärtsmjölet till en smet. Smaka av med salt och svartpeppar, (den blir lösare efter en stund då saltet vätskar löken och ryssgubben. Tillsätt med ärtmjöl om det behövs)
  • Hetta upp en stekpanna på medeltemperatur och tillsätt rikligt med olja. Klicka ut smeten till önskade fritters. Stekt i ca 5min per sida.

Äpple -och kirskålssallad

Ingredienser

  • 2st äpplen
  • 5dl kirskålsblad
  • 2dl spansk körvel
  • ½dl malvakronblad

Gör så här:

  • Plocka kirskålsblad, spanskkörvelblad och kronbladen på malvan ni mindre bitar och blanda till en härlig sallad.
  • Vid servering hyvla äpple tunt och blanda runt och servera till ryssgubbefritters

Libbsticksdipp

Ingredienser

  • 2dl libbsticksblad
  • 5dl crème fraiche laktosfri
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Finhacka libbstickan fint och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och svartpeppar.