Zabaglione med Hasselnötter och Kompott
Receptet är för 20 personer som mingelmat. Njut av en luftig anisisops zabaglione serverad med kanderade hasselnötter och en söt björnbärs- och äppelkompott. Perfekt för att skapa en minnesvärd smakupplevelse!
Anisisops zabaglione
Ingredienser
- 200g rosenkvitten
- 2dl socker
- 2dl vatten
- 1dl anisisop
- 8st äggulor
Gör så här:
- Riv rosenkvitten och lägg i rymlig kastrull. Slå på vatten och anisisopen och koka upp och låt stå i ca 15 min. Sila av och spara vätskan.
- Vispa äggulor och socker till ett pösigt skum i en bunke som sedan går att ställa över ett vattenbad.
- Gör ett vattenbad av en kastrull men lite vatten i botten och låt det sjuda lät.
- Vispa ägg och sockerblandningen över vattenbadet samtidigt som rosenkvitten/anisisopvattnet droppas i så det bli ett fluffigt skum. Serveras genast.
Björnbär -och äppelkompott
Ingredienser
- 6st äpplen
- 3dl björnbär
- 1dl socker
Gör så här:
- Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i mindre bitar och lägg i kastrull tillsammans med björnbären och socker. Koka till en härlig kompott, ca 5min
Kanderade hasselnötter
Ingredienser
- 2dl hasselnötter
- ½dl socker
- 1msk rapsolja naturell
Gör så här:
- Hacka hasselnötterna i mindre bitar.
- Lägg socker i en kastrull och smält sockret så det blir ljust brunt. Tillsätt hasselnötterna och blandar runt och avsluta med att blanda i oljan. Slå upp på bakplåtspapper. Låt svalna och bryt sedan i önskade bitar och servera.