Zabaglione med Hasselnötter och Kompott

Receptet är för 20 personer som mingelmat. Njut av en luftig anisisops zabaglione serverad med kanderade hasselnötter och en söt björnbärs- och äppelkompott. Perfekt för att skapa en minnesvärd smakupplevelse!

Anisisops zabaglione

Ingredienser

  • 200g rosenkvitten
  • 2dl socker
  • 2dl vatten
  • 1dl anisisop
  • 8st äggulor

Gör så här:

  • Riv rosenkvitten och lägg i rymlig kastrull. Slå på vatten och anisisopen och koka upp och låt stå i ca 15 min. Sila av och spara vätskan.
  • Vispa äggulor och socker till ett pösigt skum i en bunke som sedan går att ställa över ett vattenbad.
  • Gör ett vattenbad av en kastrull men lite vatten i botten och låt det sjuda lät.
  • Vispa ägg och sockerblandningen över vattenbadet samtidigt som rosenkvitten/anisisopvattnet droppas i så det bli ett fluffigt skum. Serveras genast.

Björnbär -och äppelkompott

Ingredienser

  • 6st äpplen
  • 3dl björnbär
  • 1dl socker

Gör så här:

  • Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i mindre bitar och lägg i kastrull tillsammans med björnbären och socker. Koka till en härlig kompott, ca 5min

Kanderade hasselnötter

Ingredienser

  • 2dl hasselnötter
  • ½dl socker
  • 1msk rapsolja naturell

Gör så här:

  • Hacka hasselnötterna i mindre bitar.
  • Lägg socker i en kastrull och smält sockret så det blir ljust brunt. Tillsätt hasselnötterna och blandar runt och avsluta med att blanda i oljan. Slå upp på bakplåtspapper. Låt svalna och bryt sedan i önskade bitar och servera.